Metodologie angajare experti (versiunea finala - 10.05.2010)
METODOLOGIA
de organizare şi desfăşurare a selecţiei
experţilor pe termen lung/scurt în cadrul proiectului
„Formarea profesională a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar pentru noi oportunităţi de dezvoltare în carieră” – POSDRU/57/1.3./S/32629
I. DISPOZIŢII GENERALE
Art. 1. Prezenta metodologie urmăreşte recrutarea de experţi pe termen scurt ETS/lung ETL, care nu realizează activităţi didactice, pentru implementarea proiectului „Formarea profesională a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar pentru noi oportunităţi de dezvoltare în carieră” – POSDRU/57/1.3./S/32629 şi este elaborată cu respectarea prevederilor legale în vigoare.
II. CONTEXT
Art. 2. (1) Proiectul „Formarea profesională a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar pentru noi oportunităţi de dezvoltare în carieră” – POSDRU/57/1.3./S/32629 a demarat la 1 ianuarie 2010 fiind selectat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (POS DRU) şi co-finanţat din Fondul Social European.
(2) Proiectul se derulează pe o perioadă de 3 ani, fiind implementat de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanţare Externă (UMPFE), în parteneriat cu:
- European Foundation for Quality in eLearning – EFQUEL
- Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti
- Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti
- Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca
- Universitatea Petrol şi Gaze din Ploieşti
- Universitatea Transilvania din Braşov
- Universitatea din Bucureşti
- SC OMNIA International SRL
- SC Contrast Advertising SRL
(3) Proiectul se implementează la nivel naţional, obiectivul general fiind acela de a crea oportunităţi de dezvoltare profesională pentru 1.000 de cadre didactice din învăţământul preuniversitar, prin participarea acestora la programe de formare de conversie profesională de nivel postuniversitar de calitate, adaptate tehnologiei educaţiei la distanţă (ED).
Art. 3 (1) Pentru implementarea activităţilor proiectului şi managementul acestuia, atât la nivelul MECTS-UMPFE, în calitate de beneficiar, cât şi al partenerilor, sunt aprobate echipe de implementare şi management, formate din experţi pe termen lung şi scurt.
(2) Pentru a fi recrutate în calitate de ETS/ETL, persoanele interesate, care îndeplinesc condiţiile şi criteriile profesionale necesare managementului şi implementării proiectului, participă la un proces de selecţie.
III. PROCEDURA DE SELECŢIE
Art. 4. (1) MECTS-UMPFE şi partenerii stabilesc procedura de recrutare şi, după caz termenii de referinţă adecvaţi, apoi anunţă posturile/poziţiile specifice managementului şi implementării de proiect prin afişarea la vizier sau prin orice altă formă de comunicare instituţională disponibilă (de exemplu, web site, email, etc.).
(3) Anunţul afişat conţine informaţii cu privire la:
-
Poziţia şi responsabilităţile specifice aşa cum au fost ele definite prin proiect;
-
Cerinţele minime de calificare şi criteriile de evaluare;
-
Data limită pentru depunerea CV-urilor şi a documentelor justificative solicitate.
Art. 5 (1) Pentru completarea CV-ului va fi utilizat formatul Europass.
(2) Documentele justificative solicitate pot fi:
-
copie după buletin/carte de identitate;
-
copie după certificatul de căsătorie;
-
copie după actele de studii (diplome, certificate de absolvire, etc.);
-
copie după cartea de muncă sau alte documente/adeverinţe/scrisori de referinţă care să dovedească experienţa profesională.
IV. EVALUAREA CANDIDAŢILOR
Art. 6. (1) Evaluarea candidaturilor este realizată de către o comisie stabilită de către managerul/responsabilului de proiect.
(2) Comisia de concurs este constituită din 3 membri.
(3) În urma analizei CV-urilor, în baza criteriilor de evaluare stabilite, este desemnat candidatul selectat, care îndeplineşte cel mai bine cerinţele aferente postului.
(4) Candidaţii sunt înştiinţaţi în scris, prin fax sau e-mail, cu privire la decizia comisiei de concurs.
(5) Analiza eventualelor contestaţii va fi realizată de către comisia de contestaţii, a cărei componenţă este stabilită de managerul/responsabilului de proiect.
V. DISPOZIŢII FINALE
Art. 7. Rezultatul procedurii de recrutare se face public prin afişarea la vizier sau prin orice altă formă de comunicare instituţională disponibilă (de exemplu, web site, email, etc.).
Art. 8. (1) Beneficiarul/partenerii proiectului vor încheia cu persoanele selectate acte juridice şi vor intra în raporturi juridice care pot fi, după caz, de muncă sau civile.
(2) În ambele situaţii, raportul juridic se stabileşte pe durată determinată şi nu poate depăşi durata prevăzută pentru implementarea proiectului.
Rezultatul procedurii de recrutare se face public prin afişarea la vizier sau prin orice altă formă de comunicare instituţională disponibilă (de exemplu, web site, email, etc.).
Last Updated (Tuesday, 27 July 2010 12:07)